Selamat tinggal tona kulit tak sekata dan kusam! - Tokyo Organic

Tokyo Organic

Informations

News

Tokyo Organic latest news, tips and information all in one place.

Selamat tinggal tona kulit tak sekata dan kusam!

Buah oren merupakan sejenis buah limau yang sangat popular di dunia. Ianya kaya dengan serat, Vitamin C, folat dan juga antioksidan. Kebiasaannya buah oren di makan segar, dibuat jus atau dibuat dalam bentuk produk proses.

Selain ianya sedap dan baik untuk tubuh badan, tahukah anda bahawa khasiat oren juga bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit?

Sebiji buah oren bersaiz sederhana mengandungi 59mg – 83mg Vitamin C

 

Buah Oren tinggi dengan Vitamin C yang diperlukan kulit

Seperti tubuh badan manusia, kulit juga memerlukan Vitamin yang secukupnya untuk kelihatan cantik dan sihat. Vitamin C dikatakan sangat bagus untuk pudarkan jeragat, parut hitam dan mampu cerahkan kulit yang kusam. Mengapa?

Vitamin C dari buah oren penting dalam penghasilan kolagen dan protein yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Kandungan Vitamin C yang tinggi ini baik untuk kulit kerana ianya dapat menganjalkan dan mengelakkan kulit daripada berkedut serta kering.

Selain itu, Vitamin C juga adalah salah satu agen antioksidan yang mampu melawan radikal bebas dan memperkuatkan sel-sel kulit dan menjadikan kulit lebih sihat dan cantik.

Malah, Vitamin C adalah rawatan alternatif yang selamat untuk masalah kulit seperti jeragat, bintik hitam dan sebagainya kerana ianya adalah “peluntur semulajadi” kulit kita.

 

 

Vitamin C di pasaran

Terdapat pelbagai jenis Vitamin C yang berada di pasaran. Ianya terdiri daripada Vitamin C yang dihasilkan untuk kegunaan dalaman mahupun luaran.

Antara Vitamin C yang diambil secara dalaman adalah dalam bentuk tablet, kapsul, serbuk minuman, jus dan sebagainya. Manakala Vitamin C yang diambil secara luaran pula adalah dalam bentuk serum, cream, masker dan sebagainya.

  • Vitamin C dalam bentuk tablet/kapsul – Flavettes & Blackmores

 

  • Vitamin C dalam bentuk cecair – Garnier & Laneige

 

  • Vitamin C dalam bentuk serbuk – Tokyo Organic Vitamin C Powder (Boleh dapatkan DISINI)

 

 

Kelebihan Tokyo Organic Vitamin C Powder

  • Cara guna

a) TO Vitamin C Powder adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Namun tiada masalah sekiranya dimakan/minum kerana ianya adalah 100% ascorbic acid tanpa campuran bahan-bahan lain.

b) Campurkan sedikit sahaja serbuk Vitamin C bersama skincare yang anda suka (campur & ratakan di atas tapak tangan), kemudian, sapu rata pada seluruh muka atau ditempat yang anda rasa perlu. Anda mungkin akan terasa sedikit pedih atau gatal ketika menggunakannya.

c) Sekiranya anda gunakan bersama cleanser, anda perlu bilas muka setelah beberapa minit. Manakala jika gunakannya bersama toner, serum atau moisturizer, tak perlu basuh dan boleh di bawa tidur.

 

  • Kelebihan Vitamin C Powder dari Tokyo Organic

a) TO Vitamin C Powder sangat potent & mudah larut, jadi anda boleh gunakannya bersama-sama dengan skincare yang anda suka (cleanser, toner, serum atau pun moisturizer)

b) Mampu mencerahkan kulit dan memperbaiki tona kulit yang tidak sekata serta kusam.

c) Merangsang pengeluaran kolagen yang mampu menganjalkan kulit

d) Penggunaan yang konsisten dan betul boleh menampakkan hasil dalam masa satu ke tiga bulan sahaja.

e) Untuk pembelian TO Vitamin C Powder, boleh dapatkan DISINI!

 

 

“Give your skin a little love”

 

 

61 Artikel Ditulis

Follow our Facebook and Instagram to get latest update, special offers and the latest product release.

No comments yet. Be the first to leave a comment!

Leave a Comment

Note: Your email address will not be shared with third parties. Marked space * is required.

More Post

FREE sample of our New Sunscreen!

Subscribe to our newsletter and receive two samples of our NEW Sunscreen for free with any purchase of Tokyo Organic products.

 

Get the free samples here.

 

This will close in 15 seconds