Adakah Sarang Burung mempunyai manfaat kesihatan? - Tokyo Organic

Tokyo Organic

Informations

News

Tokyo Organic latest news, tips and information all in one place.

Adakah Sarang Burung mempunyai manfaat kesihatan?

 

Penjagaan kulit merupakan salah satu perkara penting dalam kehidupan seharian. Kulit yang cantik tak terhasil dalam masa satu hari. Ianya ambil masa lama dan perlu konsistensi untuk mendapatkan hasil yang luar biasa.

Salah satu pelaburan penting untuk mendapatkan kulit yang cantik berseri ialah dengan menjaga diet pemakanan anda. Contohnya, amalan minum sarang burung mampu memberi manfaat kepada kesihatan dalaman dan luaran sekaligus menyerlahkan kecantikan anda.

 

Khasiat mengamalkan minuman Sarang Burung

  • Kegunaan tradisional

Perubatan tradisional Cina mendakwa bahawa sarang burung mungkin boleh meningkatkan libido, menguatkan fungsi imun dan daya tahan badan, meningkatkan tenaga & metabolisme dan sebagainya.

  • Kesihatan kulit

Sarang burung mampu melembapkan, memutihkan  dan melindungi kulit daripada pengoksidaan, malah, protein yang terdapat dalam sarang burung telah dibuktikan mampu melindungi kulit dan memberikan sifat anti-penuaan serta meningkatkan tekstur permukaan kulit agar lebih lembut.

  • Boleh menyokong pengurusan diabetes

Penyelidikan tetikus dan tabung uji telah menunjukkan bahawa sarang burung boleh melindungi saluran darah penghidap diabetes daripada tekanan oksidatif yang disebabkan oleh paras gula yang tinggi dalam darah.

 

Waktu terbaik untuk minum Tokyo Organic Bird’s Nest Drink 

Sebelum anda masuk tidur diantara pukul 10 ke 11 malam. Kenapa? Ini kerana badan kita berada dalam keadaan rehat dan santai. Jadi badan akan menyerap segala nutrisi dengan mudah dan berkesan.

 

Atau, anda juga boleh minum  Tokyo Organic Bird’s Nest Drink sejurus selepas anda bangun  dari tidur dengan perut yang kosong. Ini kerana perut kosong mampu menyerap nutrien dengan lebih baik tanpa dipengaruhi dengan makanan yang lainnya.

 

Saranan Tokyo Organic

Untuk kecantikan dalaman, kami sarankan untuk amalkan  TO Bird’s Nest Drink seperti berikut;

  • 1 hari untuk pengalaman baru
  • 7 hari untuk progress
  • 30 hari untuk habit
  • 3 – 12 minggu untuk transformasi

Cubalah amalkan setiap hari selama 3 minggu dan anda akan nampak perbezaannya. Berminat dengan produk Tokyo Organic Bird’s Nest Drink? Boleh dapatkan DISINI!

 

 

The best foundation you can wear is glowing healthy skin.

 

61 Artikel Ditulis

Follow our Facebook and Instagram to get latest update, special offers and the latest product release.

No comments yet. Be the first to leave a comment!

Leave a Comment

Note: Your email address will not be shared with third parties. Marked space * is required.

More Post

FREE sample of our New Sunscreen!

Subscribe to our newsletter and receive two samples of our NEW Sunscreen for free with any purchase of Tokyo Organic products.

 

Get the free samples here.

 

This will close in 15 seconds